Geen sprookje maar echte liefde

Hij was schapenboer op Texel, zij medisch secretaresse in Amsterdam. Het was geen toeval dat zij naast elkaar kwamen te wonen en na jaren ontstond het idee om de volgende stap te zetten. Zij wilden gaan samenwonen ergens in Noord-Holland en waren op zoek naar een appartement. Of wij als verhuisverzorging konden helpen. Omdat ons bedrijf is gericht op de verhuizing naar een verzorgingshuis – en dus geen zelfstandige bewoning – moesten we daar even over nadenken. De medisch secretaresse gooide al haar charmes in de strijd en wij gingen overstag.

Eerst maar eens kennismaken. Zo gezegd, maar niet zo gedaan. Het stel woonde op Texel, maar wij zagen er een leuke dagtrip in. Een hartelijk ontvangst met koffie en koek en een heerlijk culinaire pompoensoep van de ex schapenboer. Alles was doorgesproken en voor ons was het afwachten. Na maanden was het dan zover. Er was een appartement in Castricum gevonden. Behang moest worden verwijderd, er moest worden geschilderd en oh ja, het witte plafond moest toch ook nog een likje verf. De charmante dame wist precies wat ze wilde. Wij deinzen niet terug voor wat (eenvoudig) kluswerk en dus gingen we aan de gang. De regie werd door de telefoon gevoerd, een soort hotline met Texel.

Binnen 5 weken vanaf de eerste bezichtiging van het appartement was de verhuizing een feit. Niet alles heeft een plek gevonden. Er waren te weinig kasten en teveel spullen. Dat kan ook niet anders met twee huishoudens. Ook is het best lastig om afstand te doen van een schop waar jarenlang mee gewerkt is op het bedrijf, ook al heb je er op een balkon niets aan.

In hun eigen tempo gaan zij kijken waar ze toch afstand van moeten doen. De verhuizing van Texel naar Castricum was al heftig genoeg. Ook in emotioneel opzicht.
Hij, 83 jaar oud, een schat van een man gaf Texel op voor zijn charmante dame van 75 jaar.

En ze leven nog lang en gelukkig.

© 2019 Zusjes Zandbergen. All Rights Reserved. Template by WebKomp.