Stille getuigen

Van heel andere orde is het leegruimen van een huis. Meestal omdat de bewoner naar het verzorgingshuis is gegaan.

Met een handje vol aan informatie stappen wij in het leven van een ander. Alles, maar dan ook alles gaat door onze handen. Wat is waardevol en gaat naar de eigenaar, wat is bruikbaar en gaat voor een tweede leven naar de kringloop en/of wordt verkocht waarbij de opbrengst naar de opdrachtgever gaat. De derde mogelijkheid is grofvuil.

We krijgen een beeld van het beroep, de partner en eventuele kinderen. Maar ook van hobby’s zoals schilderen. Het leven wordt aan de hand van de stille getuigen duidelijk geschetst.
Soms maakt het ons triest. Er wordt immers een heel leven letterlijk weggedaan. Soms kunnen we uit dat leven iets nalaten.

Op een zolder achter knieschotten lagen twee overjassen van de politie. Een kassabonnetje uit één van de jassen leerden ons dat ze waarschijnlijk uit de jaren 60 waren. Ze zagen er nog goed uit en weggooien vonden wij zonde.
Een e- mail naar het politiemuseum in Zaandstad gaf als reactie een enthousiast telefoontje. Met veel plezier hebben wij de jassen overhandigd en het museum – een aanrader – bezocht. De vrijwilligers van het museum waren meer dan blij. En wij ook.

© 2019 Zusjes Zandbergen. All Rights Reserved. Template by WebKomp.