Stille wateren

Soms maken mensen een onwisbare indruk. Niet door wat ze zeggen, maar door wat ze doen.

We hadden het al grotendeels afgeleerd te denken dat we een scenario konden vastleggen. Deze verhuizing was goed doorgesproken, dachten we…. Dus vooral niets doen. Als senioren de stap moeten maken naar het verzorgingshuis is er al veel onrust. Afgesloten apparaten en overal ingepakte dozen geven onnodig veel onrust.

Goed bedoelde buren en familie hadden al behoorlijk huisgehouden. Daar viel niets meer aan te doen. Aan alle gele stickers in het huis wel. Mevrouw was zelf door het hele huis gegaan en voorzag alles wat mee moest met een gele sticker. We konden er een hele etage in het verzorgingshuis mee vullen. Door de regie in onze handen te nemen en duidelijk te maken wie, waar, wat mocht doen, werd de situatie weer werkbaar.

En niet alleen werkbaar. Met veel energie en humor gingen we een lange dag tegemoet. De inzet van de familie was bewonderenswaardig.
De toch wel hectische dag werd op een bijzondere manier afgesloten. De man des huizes, een man van weinig woorden, zat in zijn relaxstoel. Hij had zijn ogen dicht, een glimlach om zijn mand en zijn voet tikte mee op de jazzmuziek die weerklonk in het appartement.

Dat beeld vergeten wij niet en klonk als muziek in onze oren.

© 2019 Zusjes Zandbergen. All Rights Reserved. Template by WebKomp.